Tuesday, April 7, 2009

~Hikayat Of A serbaN~~





nak story sket sal benda yang jadi kat aku couples of years back..

dok sorang2 nie memang la aku ingat macam2..

terus masuk memory lane..


tengah hujan skang.. sejuk giler..

makes me wonder macam mana la

rakyat2 abah kat belakang 2..

musti sseeejjjjjuuuuuukkkkkkk tahap giga+mega nye..


abah is very business-minded person..

maybe kalau bukak syarikat dah bley untung besar dahh

hahaha~~

so , satu hari nie..

waktu 2 dah petang...

tibe2 bapak aku buat satu decision nie..

DYE NAK BELA LEMBU KORBAN!!!!!!!!!

gambar cam tak elok..
tangkap gne nset..
well this is one of the rakyat>>>



Well, first2 memang la rasa cam nak gelak

Tunggang terbalik terguling-guling atas lantai

Dengar abah cakap cam 2..

But, abah is DEAD SERIOUS

Sebab 2 la skang ada hotel lembu kat sini.

Lebih kurang dua lima langkah dari rumah aku

Hahahaha..



just nak puji umah aku ckit

umah aku is like

Complete set of what a homestay need

Aku dare 2 say la

Umah aku bley menang homestay terbaik

Wakakakaka,,


So, nak sambung da story..

Bapak aku pown start la benda2 bina kandang plus buat

kolah minuman untuk lembu2 nie sumer..


the kandang lembu..




Mule2 share dulu ngan ngah aku

Pas2 dye beli saham from ngah

So bapak aku jadi CEO tunggal kandang lembu 2..

First year, memang ramai la lembu2 2..

Around 20-30

Huge amount right..


Masa 2 memang best..

G bawak makan kat padang rumput petang2..

~~Actually bukan padang rumput pown..

Just a bunch of rumput yang tumbuh kat tepi sungai~~

Nek moto n that is the time aku blaja bawak moto

~Bley buat drift skali..~

~Rempit ngan lembu~

A quite different experience


Ble dah beso..dah tibe time kena jual..

Bapak aku biasanya jual waktu orang nak buat korban.

So ble ari raya korban 2 aku+dyah+k.long+pkolah+wanah+naja la paling best.

Duit cam air ja.

Mintak je pape

Musti dapat punye


Nak dipendekkan hikayat..

Aku terjatuh cinta kat sorang lembu nihh..

Comel=cute=hensem bangat

Hiperbola ke??

Tak kisahla..

Pokoknye, dye memang la comei

Badan fully brown..but ada tompok putih ckit kat kepala dye.

For that very reason aku bagi nama SERBAN

Unreasonable name right??wutever~~~


Owhhhh

About names..

Bapak aku ngan mak aku memang suke bagi nama..

Just nak jadi loving with cow..

I dunnnnnnnooo..

So kami ada

Kapal terbang=coz telinga dye beso..

Penghulu= coz dye suke jalan dulu whenever when we release=semangat la word mudah nye

Merah =coz kaler dye merah

Puteh=coz dye overall in puteh.


These is antara the names la..

Banyak lagi sebenarnye.


Berbalik pada cter SERBAN tadi

Aku sangatla sayang kat mr.SERBAN nihh..

Tiap2 ari jumpa dowhhh

Mana bley tak sayang


But, since aku stay kat asrama

Jangan nak gelak tapi aku honestly aku buat benda alah nie..

Aku bawak gambo dye skali g skool

Can`t believe aku buat benda cam2

Lawak+unpractical btoll

Nak terbahak-bahak je aku pk2 balek..


Bapak aku kinda jual SERBAN one day

Btol la jugak

Takkan nak bagi dye tua reput kat kandang tuhh


But aku kat asrama mase tuhh

So takleh tengok dye kena bunuh or korban or sembelih or whatsoever

Ble balik bleh tengok tengkorak kepala dye ja kat belakang umah

sdey tu tak payah cakap la


Ade hamba Allah nie pernah said,

What if SERBAN had a wife

Then we can call his (or its)

wife hijab and his son turban


Memang la waktu tu aku nak

Gelak giler2 sampai nak tergeliat usus otak


Skang dah 2 years after that this happen

And waktu2 camnila aku teringat kat dye..

Mata pown dah ngantuk nihh

Dah nak tido laa..

~wassalam~

5 comments:

nurul_sabrina said...

hoho..

asal aku tak pernah nampak ko bawak pic serban kak????

adei..
ko ni cam cite pusaran la ek?
hoho..
lawak2

syara said...

hahha.wani..kow bwak gamba lembu???????hahahhaha

uar_nee said...

to sabrina...

hohoho..
citer aku lagi sdey
dari citer pusaran
ni kisah benar dowhhh

apsal aku tak bawak???
sebab aku dah masuk form 4 maaaaa....
lagi mau tanya ka??




to syara

tu waku zaman aku muda2 dulu la.
hohoho..

awe said...

hahaha..wani ke?
aku tertanya2 sape la dye nhi
ahahaha..
tegeliat usus otak???
ahaha..ko bleyh r jd hlovate kisas
xleyh bla ayat ko

uar_nee said...

to awe,

i will take that as a compliment..
thank you..