Friday, April 3, 2009

about ayat yang terpacak atas log aku nie

aku fond ngan ayat nie the very moment
aku nampak dye..

maknanya sangatla mendalam..
kita slaloo pikir good day akan datang..
tapi bukankah hari ini pown good day jugak

kita stiil able to breathe air from our lung...
patutnya kita grateful 2 god
sebab god murah hati bagi kita pinjam
udara dye..
tak payah kena tax ke..
kena rebat ke..
tambah lagi dye tak pernah hantar bil pown..

masya_allah....
selalu kita terlupa pasal nie...
kalau orang tak mengingatkan maka kita pon lupa
pada Pencipta..

memangla orang kata..
saya ingat tuhan ape??
tiap2 ari sembahyang...
kalau cam2, sume orang ingat tuhan laa..
sebab sume orang sembahyang..
pas2 sume orang bley masuk syurga sebab
sume orang dah buat pahal..
simplenya pemikiran...
kalau cam2 tak payahla rasullullah sembahyang
sampai bengkak2 kaki
kalau cam2 tak payahla ada pangkat dalam orang islam..
mukmin,muslim...
sebab sume orang dah masuk syurga dengan solat je..

it is simple logic..
imaan can increase and decrease
if the good deeds is done...
but the deeds must be done continously..
kalau ari ni kat tikar sembahyang nangis2 pas2
esok buat jahat lagi..
bersukaria sampai tak ingat tuhan
tak menjadi jugak..


ape2 pon benda nie kena ada istiqamah..
nak taw istiqamah 2 ape..
bkak kamus arab..
(budak kolej islam tak taw nie bley bunuh diri la)
supaya amalan berterusan dan kita pon selamat dunia akhirat.

ameeeeeenn***

5 comments:

Farah M.N said...

diri ini msih struggle utk istiqamah...
smoge "islam is da way of life" kekal di hati....

Islam4peace....

syara said...

huhu..bagus2!!..sjk ble ade blog..

lilolurve said...

hahaaa~
kamoo rupanya yerk!!
amek lah award di blog ku yaa~

nurul_sabrina said...

yeay!
boleh komen dah..
hoho..
gud luck la yer buat blog ni..
chaiyo2..
gambatte..
hoho..
cepat le letak shoutbox kak..
aku nak menjerit bnyk2 ni..
lagi satu.
ko buatle pop up komen.
jgnla pakai full page komen ni..
x bez2..
lagi satu,
letak lagu la..
hoho..
amek ko.
bebel aku kat sini..

uar_nee said...

to sab,

arigato la kat ko yang
banyak bagi support
macam nenek aku la plak...
lek ar weii..
i`m trying to tacap2 my blog
wait and see la..



to lilolourve,

mati2 aku ingat ko kak lilo..
nak tergelak2 dah aku nihh
award???
baru 3 post dah nak bagi award ke?
ini sudah bagus..
huhu~~~


to syara,

aku tengah keep up
with da technology maaa..
musti kena ada blog
muaaaahhhhaaaa....


to farah m.n

i am totally agree with you..
may islam be for eternity..
dont mind for the grammar,please