Thursday, April 9, 2009

just kite je yang blind....

aku telah melakukan satu plagiarism kat cn..
happen to see this mase aku buat
marathon across website2 tadi..
sapa yang ada baca 2,
jangan pelik plak..
tapi dont mind la...
just tengok pengajaran nye je

skali lagi..

ini adalah satu plagiarism.


*************************************************************************************

Ketika kau sudah menangis sekian lama dan hatimu masih terasa pedih..
Allah sudah menghitung airmatamu.

Jika kau fikir bahawa hidupmu sedang menunggu sesuatu dan waktu terasa berlalu begitu saja…

Allah sedang menunggu bersama-samamu…

Ketika segalanya menjadi sesuatu yang tidak masuk akal dan kau merasa tertekan…

Allah bersamamu untuk menenangkanmu…

Ketika kau fikir bahwa kau sudah berusaha sesungguhnya dan tidak tahu hendak berbuat apa lagi…

Allah mempunyai jawapannya…

Ketika segala sesuatu berjalan lancar dan kau merasa ingin mengucap syukur…

Allah telah pun memberkatimu…

Ketika kau merasa sendirian dan teman-temanmu terlalu sibuk untuk menelefon dirimu…

Allah sentiasa berada di sampingmu…

Jika tiba-tiba kau dapat melihat jejak-jejak harapan…

sebenarnya Allah sedang berbisik kepadamu…

Ketika sesuatu yang indah terjadi dan kau dipenuhi ketakjuban…

Allah akan tersenyum kepadamu…

Ketika kau memiliki tujuan untuk dipenuhi dan mimpi untuk digenapi…

Allah sudah membuka matamu dan memanggilmu dengan namamu…

Oleh itu ingatlah bahwa di manapun kau atau ke manapun kau berada…

Allah akan mengetahui dan senantiasa berada di sampingmu…


*************************************************************************************

so, kalau sapa2 yang rasa dia tak sedar
tentang sumer nie before this...
amik air sapu kat muka ckit
(that include me la)
pas2 sedarla,
ALLAH love kita no matter what..
just kita je blind and tak nampak..

"Whosoever chooses to follow guidance, follows it for his own good; whosoever goes astray, goes astray for his own loss"(al-Isra' 17:15)

3 comments:

sajeedhani. said...

lahh.
wanii.
hang ka.
aku ingat sapa lah td.
wawawa.

uar_nee said...

sajeeeeeeddddd..
sampai pon ko kat blog aku..
tenkiu bebanyak la...

missing u laaa..

syara said...

aha..da tukar layout ehh.aku tawu kt mne..
layout pyzam..hihh

sebbaika ku x amek..klo x same ah