Sunday, May 24, 2009

~kami da jadi pelarian~

Heheheh.

Sesungguhnya…aku nye intro tntg pelarian ni takde kena mengena pon ngan sesapa yg berenang across Selat Melaka just to get to Mesia. Sumer ni pasal i/c la..hahaha.sume ni sbb akak aku la..
Yg sulung tu..n da story begin when..

“Weyh..hang tak rasa buruk ka bende nih..”kaklong aku tnya.
aku jwb..”haah..muka budok darjah 6..”
akak aku cakap lagi“konpom bler kawen..aku tak mau pakai gambar nih.”
kak long aku da concern sbb kawen..
dan aku balas..”ha.ha.ha.ha.dya nak kawen ngan kak long..bukan ngan i/c kak long..”
dan sebab tu…aku kena smash kat muka sbb kaklong baling bantal spongebob.

Sbb tu la kot..(pasal concern bler nak kawen nnty) akak aku ngan bersemangtnye..pegi la pujuk merayu bapak aku..bawak dye g tukar i/c.pujuk punya pujuk..bapak aku green light..bukan akak aku ja..dibawaknya aku ngan dyah(akak2nd aku) gi skali..i/c baru nye psl aku redah je..takkan nak pi us bawak i/c lama kot..(ni ayat kaklong aku).ayat bapak aku..(nnty balek nak kawen..i/c pon blom tukar..pakaila muka darjah 6 tu bt kawen..)ek???power gler ayat..
so aku pon redah je la..

So..ari nih..bapak aku balek awal..amik kitaorang..jd driver.besala..keje rasmi bapak aku tu.ahaks..gi JPN kat JITRA..5 minit melalak atas keta..da sampai sana..

Masok pejabat tu..takde la ramai sngt pon.dan aku pon happy.maleh nak tunggu org nih.bikin crazy ja..bapak aku pon tnya la pegawai tu..nak buat i/c baru.and the pegawai said..tekan no ja..tak pyh isi borang.so aku dngn bersemangtnya tekan no.bapak aku pon tunjuk sign tiga..so aku tekan la no 3.dapatla no nye..berturut2..3001,3002,3003. Tunggu la sat.
pastu dye panggil..3001!!

Oleh kerana kaklong yang sulung..dya pon gi la dulu..sempat gi tngk cermin tu..hahaha.lawaks.tak lama pon..pastu dya da patah balek..NI PART BEST NI!!!!hahahaha.muka kak long dam mcm singa.sbb marah laa..hahaha.hodoh gler.hahaha.


pastu, dye ckp..”WANI!!!! no. pa hang tekan tadi??”
Tetibe lak..aku pon jwb la..”no.3 laaa..no yg nak buat i/c..”
kak long serang balek..”no.3 tu no nak daftar kawen laa!!!!!!!!”

Ek??dyah ngan bapak aku da tergelak2 dah..hahaha.mustila..tak memasal ja akak aku jadi org yg nak daftar kawen..da la de mamat dua org kat dpan kaunter tu..patotla dye org gelak2 tadi...hahaha.aku takleh tahan.pastu gi la balek tekan no tu..kali ni..kak long sendiri yg tekan no..sbb da serik.ahaks.mintak maap la kak long.tak sengaja maaaa.ahaks.

Pastu dapat la no baru..2083,2084,2085. Baru la btol..kali ni tak de mistake dah..sbb akak aku da kuar aura kung fu dye.tanak ckp ngan aku pon.muka da merah.seb bek tak nanges.dngr cter dyah..(sbb kaklong tamau ckp ngan aku langsung) pegawai tu tnye..”awak nak kawen ka, mana suami?”straight gler soklan..da la suara tu mmg akan org dngr pon sbb sunyi..
no wonder la kaklong aku malu tahap 9 skala richter..hahaha.


ni la haselnya...hehehe.tepi kaklong.tngh taw2 la sapa.tepi kanan tu dyah.

Lepas 30 minutes..selamatla la aku ngan akak2 aku bt i/c..yeay..de i/c bawuuu..tahap giga happy aku nih.hehehe.gambar pon da elok..pokoknye..aku seronok la.ahaks.pastu kitaorang balek.end of story.

Oleh kerana lama aku tak update blog ni(sbb aku sngt2 cbuk dngn hal dunia) aku pon nak follow up la ngan event2 kawan2 skang..

Yg da masok u..(ramai)selamat sambung blaja ek..aku harap korg happy ngan suasana baru..kawan baru..pakwe makwe baru..hehehe.

Pastu yg tngh tunggu surat keramat dari JPA..saba2 yek..saja je dyeorg..nak bg kita cuak..sabar tu saparuh dari iman kan..so..saba je la..

Yg tngh wat kenduri kesyukuran..bergembiralah korg..bila lg nak wat kenduri..lps ni..kalaw nak wat kenduri pon kenduri kawen la jwbnye.hehe.

Pastu untuk yg masok matrix..struggle hard..(aku dngr mtrx is a scary place) tapi takpe..budok2 KISAS sume hebat2..hehe.so budok2 matrix..jngn biorkan hidup anda diselubungi MISTERI..ahaks

And the last message..ditujukan kepada sesapa yg minat nak tngk i/c baru aku..mehla hantar aku kat KLIA..hahaha. biler lagi korg nak tngk i/c aku..lm lagi taw..baru aku balek..OLEH ITU>>>aku menyeru kepada sumer budok2 KISAS…mehla KLIA..13 ari bulan sebelum 9.40 pg(flight aku waktu nih)antar aku..

Huhuhuhu.nak jumpa korg.yg aku wajibkan mai tu…kene mai taw.tamau antar aku pon..nabilah pon de..firdaus pon de..antarla salah sorg…ciankan kami..takde org nak antar pom.huhu.

Akhir kalam…gud luck la sumer org..kpd aku skali la.suasana da len..org da len..its not going to be the same..let us..

LIVE FOR ONE
And
DIE FOR ALL
In the end..
WE’LL ALL STAND TALL

ok..sesyus aku da tataw nak merapu pe..dan dngn ini..with this..i am offblog.chow!!!

10 comments:

awe said...

wani
huk2
nnty aku try la pi hantaq hang
elok2 naa pi sana
awalnya hg pi
nth2 ms tu surat cinta dr jpa pun xsmpai2 lagi

Izzat Iskandar said...

eleh..

uar_nee said...
This comment has been removed by the author.
uar_nee said...

to awe,

try ja??
huhu..takpela..
at least ko try..
"SURAT CINTA"
hahaha..ye la tu..
nnty sampul surat pon kaler pinky..
ahakss..

to izzat iskandar,

wey budok jambu
mslh la ko nih..
dengki la tu.

Anas said...

jumpe kat klia nnt 13june..jgn x dtg haha

effloresce91_nwahdaty said...

wani,ko p bln 6 ni kan??
ish..ak da pikir myk cara ni nk antar ang.
tp,xdpt..asal la international airport bkn kt klate..huhu
so,ak decide antar ko lam mimpi je r..hehe..ko xksh kan??huhu..
mse 2 mybe abg posmen ensem lom antr srt dr jpa ag..huhu

uar_nee said...

to anas,

lor..aku ingt sape..
cmne boley tembus aku nye
blog nih..
~aku musykil~
takpa2
jumpa nanty
13 june

to wahdaty,

ne ko taw abg posmen tu ensem
clap2 yg dtg bg surat tu
gigi da rongak
kepala da beruban..
hahaha
nnty ko jd YB
buat la satu international
airport kat kelate..
hehehe

Izzat Iskandar said...

update r blog

Far said...

aku tanak hantar ko bley x wani???
mls aah...
nnt aku kaya, aku gie lah VANDERBILT kot 2..kan???

uar_nee said...

to izzat,

cbukla ko..

to far,

dey miss farell..
bler la ko nak kaya??
tunggu ko anak dua dulu ke?
gi KLIA tu kan lg murahh??